Hvilken vind har bragt dig her?

I mit liv som migrant, hører jeg dette spørgsmål konstant og i mange variationer. Derfor reflekterede over dette fænomen og jeg begyndte at udtænke forskellige svar, så samtalen ikke ville blive kedelig. Nogle gang svarer jeg, at grunden til at jeg er her, er fordi jeg elsker udtalen af det danske sprog. Det er utroligt udfordrende!

Andre gange siger jeg, at jeg kom her, fordi jeg gerne vil vække den danske sagnhelt, som sover for evigt i kælderen på et slot i Helsingør. Så spørger jeg:

– Hvad hedder han?

– Holger Danske!

– Præcis, ham mener jeg!

Når jeg tænker på vejret, svarer jeg, at jeg er her, fordi jeg virkelig har brug for rigtig kold luft i ansigtet!

Hvis jeg vil blive meget dristigere, siger jeg at jeg kom her, fordi jeg ikke kan leve uden leverpostej!

Hvis jeg vil være lidt romantisk, svarer jeg, at jeg gerne vil tage pladsen fra den verdensberømte lille havfrue!

Men hvis jeg lader mig endnu mere inspirere fra den litterære verden, siger jeg, at jeg er her, fordi jeg gerne vil møde den grimme ælling.

Når jeg tænker på fødselsdagskage, svarer jeg at jeg kom her, fordi jeg ikke behøver meget tid at tænke på at dekorere den, jeg pynter den bare med små danske flag og kagen ser med garanti festlig ud.

Hvis jeg føler mig lidt ked af, siger jeg, jeg er her, fordi her er det lykkeligste land i hele verden og hvor kunne jeg være meget glad, med så mange lykkepiller?

Når jeg tænker på retninger, siger jeg,jeg er her, fordi jeg kan lide at vente utålmodigt i midten, før jeg hurtigt drejer til venstre.

Hvis jeg vil blive på det åndelige felt, svar jeg, at grunden er, fordi jeg kan spare mange stearinlys, når jeg fejer alle helgener på store bededag.

Hvis jeg vil sige noget idyllisk, siger jeg, at jeg kom her, fordi jeg godt kan forstå køernes glæde, når de kommer ud efter en hel vinter inde i stalden. Jeg vil også danse med!

Hvis jeg vil henlede opmærksomheden på naturen, siger jeg, at grunden til at jeg er her, er fordi, jeg godt kan lide muligheden for at stå med fødderne mellem to have, og så spørger jeg:

– Hvad hedder byen, hvor vi gøre det her i Danmark?

– Skagen!

– Ja! Det er dejligt!

– Det synes jeg også!

Når jeg er i kreativ stemning svarer jeg, jeg er her, fordi jeg vil sidde på en Panton stol og lege med Lego i deres Opfinders hjemland.

Faktisk forstå jeg ikke dette spørgsmål, for hvor ellers kan jeg bestille danskvand og smage kajkage, hvis ikke her?

Men jeg tilstår, at den vigtigste grund til, at jeg er her, er fordi alle Ramasjansfigurer går samtidig i seng, så har min datter ikke noget argument imod Ramasjansovetid!

Selvfølgelig kunne jeg nævne flere grunde, fordi jeg absolut valgte Danmark, men den vigtigste er, at jeg omfavner det som mit hjem med al den udfordring det giver mig.

P.S.: Hvis du vil læse den portugisisk version, se her!

Tekst: Danielli Cavalcanti

Billede: Gustav Quepon

3 comments

Deixe uma Resposta

Preencha os seus detalhes abaixo ou clique num ícone para iniciar sessão:

Logótipo da WordPress.com

Está a comentar usando a sua conta WordPress.com Terminar Sessão /  Alterar )

Google photo

Está a comentar usando a sua conta Google Terminar Sessão /  Alterar )

Imagem do Twitter

Está a comentar usando a sua conta Twitter Terminar Sessão /  Alterar )

Facebook photo

Está a comentar usando a sua conta Facebook Terminar Sessão /  Alterar )

Connecting to %s