Alle generationer har ret til at have sjovt sammen!

I April 2015 så jeg en reportage i TV avisen med titlen “alle har ret til vind i håret”. Det var kærlighed til første læsning, for billedet så meget sjvot og sødt ud, og samtidigt har titlen husked mig på Hannah Arend’s statement “alle har ret at have rettigheder”.

Cykling er en del af dansk kultur, mennesker begynder her at cykle som små børn, så at give muligheden til seniorer igen at føle vind i ansigtet når vi cykler er en fantastisk, respektfuld og sensible ide. Desuden alle har ret til at deltage aktivt i samfundet. Det giver os følelsen af et tilhørsforhold, tilfredshed og anerkendelse som mennesker i hele sin fylde.

Mere end et og halvt år er der gået og nu er vi i Danmark. En dag søgte jeg efter et frivilligt job, læste om Cykling uden alder, og så jeg instruktionsvideoen for piloter. Bagefter fik jeg mod til at skrive en ansøgning. Jeg mødte kaptajnen Lennart. Han var meget hjælpsom og efter træning fik jeg æren af at blive pilot! En stolt pilot, værsgo!

Alle mennesker der er involveret med Cykling uden alder støttede mig meget, både nogle medarbejdere fra plejehjemmet som kaptajnen og beboerne.

At have muligheden for at tage min datter med på tur finder jeg særlig god, for alle generationer har ret til at have sjovt sammen!

Jeg har nu boet i Danmark i 10 måneder og bruger meget batteri på at cykle op ad bakken af den dansk udtale. Jeg går stadig på sprogskole og håber at blive lige så fit til sprogsport, som er jeg til cykling.

Ved sidst møde med piloter og beboer på Cafe Tobbers så jeg, hvordan piloterne var opmærksomme og hjælpsomme overfor seniorerne. Det rørte mit hjerte og jeg følte, at jeg her er på den rigtige plads. Hvordan vi behandler andre generationer siger meget om vores fremtid.

Tilsidst vil jeg benytte denne lejlighed til at ønske jer alle mange kilometers sundhed og tilfredshed med jeres vej eller mod til at ændre den, hvis I ønsker det.

Og selvfølgelig skal vi altid oplade batterierne på en ny tur, lige meget om vi tager en ny eller gammel vej!

2017 venlige hilsen,

En glad pilot

P.S.:

Billedet er fra cyklingudenalder.dk

Nogle links er der her:

Pedalando sem idade

Radeln ohne alter

Cycling without age, such a country here!

Videos:

Cykling uden alder i Kolding

Cykling uden alder instruktionsvideo for piloter

Cycling without age

Opdatering, den 22.02.2017 – Her er en sød lille video om “Børn på plejehjem: – Alle generationer kan give til hinanden“! ❤

Deixe uma Resposta

Preencha os seus detalhes abaixo ou clique num ícone para iniciar sessão:

Logótipo da WordPress.com

Está a comentar usando a sua conta WordPress.com Terminar Sessão /  Alterar )

Google photo

Está a comentar usando a sua conta Google Terminar Sessão /  Alterar )

Imagem do Twitter

Está a comentar usando a sua conta Twitter Terminar Sessão /  Alterar )

Facebook photo

Está a comentar usando a sua conta Facebook Terminar Sessão /  Alterar )

Connecting to %s